Kimoglou Seven Institute

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ "Kimoglou 7"


Η μέθοδος"Kimoglou 7" είναι μια εκπαιδευτική μέθοδος, βασισμένη σε 7 στάδια με τα οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε περισσότερο τις δυνατότητες του εγκεφάλου.
Η Μέθοδος "Kimoglou 7”  αποτελείτε από  σειρά τεχνικών (χαλάρωσης, οραματισμού, ύπνωσης, ψυχικής και σωματικής αποτοξίνωσης ) οι οποίες βοηθούν τον άνθρωπο να να ελέγχει και να χρησιμοποιεί περισσότερο το νου και τις δυνατότητές του, ώστε να βελτιώσει τη ζωή του, να πετυχαίνει τους στόχους του, να απαλλαχθεί από το στρες, και τις φοβίες του, να αυξήσει τη μνήμη και την αυτοπεποίθηση του, να κόψει το κάπνισμα, να μειώσει το βάρος του, να εξαλείφει τον πόνο, να αυτοθεραπεύεται.

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε την μέθοδο "7" του Dr. Δημήτρη Κίμογλου, μια μέθοδο που έχουν εμπιστευτεί εκατοντάδες άνθρωποι σε περισσότερες από 10 χώρες, μια μέθοδος που βασίζεται στην αφαίρεση ( σβήσιμο) αρνητικών συναισθηματικών κρίκων και έχει άμεσα αποτελέσματα σε ποσοστό περισσότερο από 90% Από την πρώτη κιόλας συνεδρια η διαφορα είναι εμφανής και ο πελάτης αισθάνεται απελευθερωμένος από αρνητικές εμπειρίες του παρελθόντος αλλα και του παρόντος, ένα πρωτοποριακό ολιστικό σύστημα που υποστηρίζεται με τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.
Η μέθοδος χρησιμοποιεί τεχνικές κλινικής ύπνωσης, ολιστικής αποτοξίνωσης, νεύρο ανάδρασης, Θεραπεία εικονικής πραγματικότητας, Νευρο- προγραμματισμό, Θεραπεία με ήχο Brain Waves κ.α.
Η ύπνωση χρησιμοποιείται συχνά για να βοηθήσει ανθρώπους να απαλλαγούν από το άγχος,την αϋπνία, τον πανικό και τις φοβίες, καθώς επίσης και για ελεγχο του πόνου, τους πονοκέφαλους, και τα προβλήματα ευερέθιστων εντέρων. Χρησιμοποιείται επίσης για εθισμούς , ενίσχυση ή απώλεια βάρους.

Η μέθοδος "Kimoglou 7" μας δείχνει πώς μπορεί ο καθένας να μάθει να προλαμβάνει ασθένειες και να αυτοθεραπεύεται. Η μέθοδος είναι ολιστική και περιλαμβάνει προστατευτικές τεχνικές ολιστικής υγείας.

Μέθοδος "Kimoglou 7" μέθοδος ψυχικής και σωματικής αποτοξίνωσης Dr. Δημήτρης Κίμογλου
Η μέθοδος διδάσκει έναν νέο τρόπο ζωής ο οποίος εξελίσσεται σε 7 στάδια και βοηθάει τον άνθρωπο να αλλάξει τις αρνητικές συνήθειες είτε σωματικές είτε ψυχικές , Η μέθοδος βοηθάει στην:

Εξάλειψη άγχους!
Εξάλειψη αρνητικών σκέψεων!
Αύξηση αυτοπεποίθησης!
Νέος τρόπος σκέψης!

Βελτίωση σωματικής υγείας!
Πρόληψη ασθενειών!

Διακοπή εξαρτήσεων!
Απαλλαγή από φοβίες και πανικό
!

Πως ξεκίνησε η ιδέα της μεθόδου
Οι άνθρωποι που γνώρισα όλα αυτά τα χρόνια, οι άνθρωποι που μοιράστηκαν μαζί μου κομμάτια της ψυχής τους, όλοι αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι, που θυμάμαι τον καθένα ξεχωριστά με βοήθησαν να καταλάβω ότι είμαστε  αποτέλεσμα μιας συνήθειας, ενός προγραμματισμού, ο οποίος είτε αρνητικός είτε θετικός, συνεχίζει να επηρεάζει τις ζωές μας μέσα από τις λέξεις της καθημερινότητας, τις σκέψεις, και τέλος τις συνήθειες.
Τότε κατάλαβα αυτό που λένε, είμαστε ότι πιστέψουμε, και ότι αυτό που ζητάμε συνήθως έρχεται.
Ανακάλυψα ότι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας εξαρτάται από τις λέξεις που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας, οι οποίες γίνονται σκέψεις, συναισθήματα, και στο τέλος η ίδια μας η ζωή.

Συνειδητοποίησα ότι πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή γιατί δεν ξαναέρχεται, και πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι με αυτά που έχουμε, γιατί η ζωή μας είναι η στιγμή , τα δευτερόλεπτα που ζούμε, κάτι που το περιγράφει καλύτερα ένα όμορφο και διδακτικό ποίημα που μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Ότι η δύναμη της σκέψης είναι το μυστικό στη δημιουργία της πραγματικότητάς σας, οι σκέψεις και οι λέξεις δημιουργούν την πραγματικότητά σας.
Η Δύναμη της Σκέψης σας είναι απεριόριστη, είναι αληθινή πηγή άπειρης δύναμης για την οποία τίποτα δεν είναι αδύνατο
Οι σκέψεις σας είναι ζωντανές, και δημιουργούν την δική σας πραγματικότητα !

Ανακάλυψα επίσης ότι το να αλλάξεις  μόνο την ψυχική σου κατάσταση και να συνεχίζεις να βάζεις τοξίνες στον εαυτό σου σωματικά μέσω της κακής διατροφής και της καθιστικής ζωής  δεν ωφελεί

Κατάλαβα ότι η αλλαγή πρέπει να είναι ΟΛΙΣΤΙΚΗ!

 

Τα περισσότερα που διδάσκει η μέθοδος είναι  άπλες συμβουλές που όλοι γνωρίζουμε, το μυστικό και η  ιδιαιτερότητα  της  μεθόδου είναι ο τρόπος που μας κάνει να τα εφαρμόσουμε όλα αυτά τα οποία μέχρι τώρα γνωρίζαμε αλλά ποτέ δεν εφαρμόσαμε εξαιτίας  του λαθεμένου προγραμματισμού  της σκέψεως  μας,   των λέξεων και της συνήθειας. Η επιτυχία της μεθόδου  πηγάζει μέσα από την απλότητα την επιμονή και την ισχυρή θέληση

Με βάση τα παραπάνω δημιούργησα μια μέθοδο που αποτελείται από 7 ενότητες που εξηγώ παρακάτω, μια μέθοδο που μας βοηθάει να νιώσουμε ότι είμαστε στην πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής μας απαλλαγμένοι από τα σκουπίδια του παρελθόντος
Καλό μας ταξίδι λοιπόν  .. σήμερα είναι η δική σου μέρα!

 

Dr. Δημήτρης Κίμογλου - Δημιουργός της μεθόδου

Η Μέθοδος "Kimoglou 7”  αποτελείτε από  σειρά τεχνικών (χαλάρωσης, οραματισμού, ύπνωσης, ψυχικής και σωματικής αποτοξίνωσης ) οι οποίες βοηθούν τον άνθρωπο να να ελέγχει και να χρησιμοποιεί περισσότερο το νου του και τις δυνατότητές του, ώστε να βελτιώσει τη ζωή του, να πετυχαίνει τους στόχους του, να απαλλαχθεί από το στρες, και τις φοβίες του, να αυξήσει τη μνήμη και την αυτοπεποίθηση του, να κόψει το κάπνισμα, να μειώσει το βάρος του, να εξαλείφει τον πόνο, να αυτοθεραπεύεται, H δόξα δεν βρίσκεται στο να μην αποτυχαίνεις ποτέ , άλλα στο να ξανασηκώνεσαι κάθε φορά που πέφτεις!

Η μέθοδος εξελίσσεται σε 7 ενότητες, την κάθε ενότητα την ονομάζω με μια λατινική λέξη η φράση

Oι ενότητες είναι οι παρακάτω

I. Vis dictionuns

II. Relaxo

III. Purgatio

IV. Contraria contrariis curantur

V. Sensus

VI. Post tenebras lux

VII.Vires acquirit eundo

 

Σίγουρα θα έχετε πει πολλές φορές  ότι η ζωή σας θα είναι καλύτερη όταν θα έχετε κάποια σχέση  ή όταν θα παντρευτείτε, θα αποκτήσετε ένα παιδάκι, μετά ένα ακόμα. Μετά όμως φίλοι μου έρχεται το άγχος διότι λέτε τα παιδιά μου δεν είναι αρκετά μεγάλα και όλα θα είναι καλύτερα όταν θα μεγαλώσουν. Στη συνέχεια θα αγχωθείτε γιατί φτάνουν στην εφηβεία. Τα πράγματα εκεί είναι λίγο πιο δύσκολα και πρέπει να ασχοληθείτε  μαζί τους. Σκέπτεστε βέβαια ότι θα είστε σίγουρα ευτυχείς όταν θα ξεπεράσουν αυτό το στάδιο. Λέτε στους εαυτούς σας ότι η ζωή σας θα είναι ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη όταν ο σύντροφός σας ή εσείς βρείτε κάποια καλύτερη εργασία ή ένα πιο ωραίο αυτοκίνητο, όταν θα πάτε σε ένα όμορφο μέρος για χαλάρωση, διακοπές και αναψυχή,  σε ένα καλύτερο σπίτι  σε άλλη περιοχή, ή ακόμα όταν θα πάρετε την …σύνταξη σας. Τότε όμως  φίλοι μου θα κοιτάξετε  πίσω και  θα δείτε  μια ζωή που όλο κάτι περιμένατε και δεν την ζήσατε.  Η αλήθεια είναι ότι η καλύτερη στιγμή για να είστε ευτυχισμένοι είναι ΤΩΡΑ!  Αλλιώς πότε; Για πολύ καιρό, και εμένα μου φαινόταν ότι η ζωή μου θα άρχιζε. Η πραγματική ζωή. Αλλά υπήρχαν πάντα εμπόδια, κάποιο πρόβλημα που έπρεπε να λύσω, μια δουλειά να τελειώσω, ένα χρέος να πληρώσω. Αλλά μετά η ζωή θα ξεκινούσε. Τελικά κατάλαβα ότι αυτά τα εμπόδια που μέσα σε αυτά ήταν οι χαρές, οι λύπες, οι επιτυχίες,  όλα αυτά, λοιπόν,  ήταν η ΖΩΗ. Αυτή η προοπτική με βοήθησε να δω ότι δεν υπάρχει δρόμος ή μονοπάτι προς την ευτυχία.
ÔÏ ÌÏÍÏÐÁÔÉ ÅÉÍÁÉ Ç ÅÕÔÕ×ÉÁ.
Λοιπόν, εκτιμήστε κάθε στιγμή. Σταματήστε να περιμένετε να πάρετε αύξηση, να τελειώσετε το σχολείο, να ξαναγυρίσετε στο σχολείο, να χάσετε 15 κιλά, να πάρετε 15 κιλά, να ξεκινήσετε να δουλεύετε, να βρείτε άλλο σπίτι, να παντρευτείτε, να έρθει η Παρασκευή το βράδυ, να πάτε για διασκέδαση, να έρθει η Κυριακή, να αγοράσετε ένα όμορφο  αμάξι, να πληρώσετε κάποιο δάνειο  σας, να έρθει η άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο, ο χειμώνας, η πρώτη του μήνα ή τα μέσα του μήνα, να ακουστεί το τραγούδι σας στο ραδιόφωνο, να πεθάνετε, να ξαναγεννηθείτε … πριν αποφασίσετε να ΕΙΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ.
Το μεγαλείο και η ευτυχία είναι μέσα σας αρκεί να κοιτάξετε. Μη κάνετε σαν τον μικρό Σεβάχ… Ακούστε λοιπόν την ιστορία του.
Μια φορά και έναν καιρό, κάπου στον απέραντο ωκεανό ζούσε ο Σεβάχ, ένα όμορφο μικρό ψαράκι.
Συχνά άκουγε τα μεγάλα ψάρια να μιλούν
για το μεγαλείο και την απεραντοσύνη του ωκεανού.
Κάποια στιγμή λοιπόν αποφάσισε να τον ανακαλύψει. Ρώτησε έτσι ένα μεγαλύτερο και σοφότερο ψάρι "Συγνώμη, είσαι πιο μεγάλος από μένα, οπότε μπορείς να μου πεις, πού μπορώ να βρω αυτό το πράγμα που λέγεται Ωκεανός;"
"Ο Ωκεανός’’, απάντησε το μεγαλύτερο ψάρι, ‘’είναι εδώ που βρίσκεσαι τώρα".
"Τι αυτό;;; Μα αυτό είναι νερό!! Αυτό που ψάχνω είναι ο Ωκεανός" είπε απογοητευμένος ο Σεβάχ και απομακρύνθηκε κολυμπώντας για να ψάξει κάπου αλλού.
Σταμάτα να ψάχνεις Σεβάχ.
Δεν υπάρχει τίποτα να ψάξεις.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να κοιτάξεις!Ωραία όλα αυτά θα μου πεις, αλλά πως θα αλλάξω; Και εγώ σου απαντώ, χρειάζεσαι μια μέθοδο, υπομονή, επιμονή και πειθαρχεία. Ας δούμε πρώτα πως ξεκίνησε η μέθοδος του “7 “.
Οι άνθρωποι που γνώρισα όλα αυτά τα χρόνια, οι άνθρωποι που μοιράστηκαν μαζί μου κομμάτια της ψυχής τους, όλοι αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι, που θυμάμαι τον καθένα ξεχωριστά, με βοήθησαν να καταλάβω ότι είμαστε  αποτέλεσμα μιας συνήθειας, ενός προγραμματισμού, ο οποίος είτε αρνητικός είτε θετικός, συνεχίζει να επηρεάζει τις ζωές μας μέσα από τις λέξεις της καθημερινότητας, τις σκέψεις, και τέλος τις συνήθειες. Τότε κατάλαβα αυτό που λένε, ‘’Είμαστε ό,τι πιστέψουμε’’ και ότι ‘’Αυτό που ζητάμε συνήθως έρχεται’’. Ανακάλυψα ότι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας εξαρτάται από τις λέξεις που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας, οι οποίες γίνονται σκέψεις, συναισθήματα και στο τέλος η ίδια μας η ζωή.
Συνειδητοποίησα ότι πρέπει να ζούμε την κάθε στιγμή γιατί δεν ξαναέρχεται και πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι με αυτά που έχουμε, γιατί η ζωή μας είναι η στιγμή, τα δευτερόλεπτα που ζούμε, αλλά οι περισσότεροι είμαστε κολλημένοι σε ένα αρνητικό παρελθόν και τις περισσότερες φορές το κουβαλάμε μαζί μας.

 Κάποτε τα παλιά χρόνια ήταν δυο μοναχοί που  είχαν αφήσει το μοναστήρι τους και κατευθύνονταν προς το διπλανό χωριό. Περπατούσαν μέσα στο δάσος για ώρες. Βγαίνοντας από ένα ξέφωτο και φτάνοντας στις όχθες ενός ποταμού αντίκρισαν μια νεαρή όμορφη κοπέλα να στέκεται δίπλα στα ορμητικά νερά και να κλαίει. Ο γηραιότερος από τους δύο, προχώρησε προς το μέρος της και σαν έφτασε πίσω της τη ρώτησε. "Γιατί κλαις;’’ Η κοπέλα στο άκουσμα της φωνής του γέρου πετάχτηκε σαν τρομαγμένο ζώο. Αντικρίζοντας τους δύο μοναχούς ηρέμησε. Σκούπισε τα δάκρυα της και θεωρώντας πως δεν κινδυνεύει από τους δύο άντρες, αποκρίθηκε στην ερώτηση του ηλικιωμένου. "Ξεκίνησα από το διπλανό χωριό να πάω σε ένα γάμο. Ετοιμαζόμουν τόσες μέρες για αυτό.
Έραψα το πιο καλό μου φόρεμα και τώρα πρέπει να περάσω μέσα από το ποτάμι ώστε να φτάσω στην ώρα μου. Τα ρούχα μου θα καταστραφούν κι εγώ μάλλον μέχρι να φτάσω στο χωριό, σίγουρα θα έχω αρρωστήσει για τα καλά. Δεν περίμενα να συναντήσω δυο μοναχούς μέσα στην ερημιά. Αχ, μακάρι να μπορούσατε να με βοηθήσετε να περάσω απέναντι.’’ Ο νεαρός μοναχός, στο άκουσμα της παράκλησης της νεαρής κοπέλας, κοίταξε με τρόμο τον Δάσκαλο του. Οι οδηγίες του δόγματος ήταν σαφείς. Οι μοναχοί απαγορεύονταν να αγγίζουν γυναίκες. Αυτή του η σκέψη, φρέναρε απότομα καθώς με έκπληξη άκουσε τον Δάσκαλο του να της λέει. "Θα σε βοηθήσουμε εμείς’’. Ο νεαρός μαθητής δεν μπορούσε να πιστέψει στα αυτιά του μα πριν καν προλάβει να συνειδητοποιήσει τα λεγόμενα του Δασκάλου του, ο γέρος είχε πάρει στην αγκαλιά του την κοπέλα και προχωρούσε μέσα από τα ορμητικά νερά του ποταμού προς την απέναντι πλευρά. Έκπληκτος, αλλά και τσαντισμένος με την πρωτοβουλία του Δασκάλου του, άρχισε να τρέχει κι αυτός από πίσω τους ώστε να περάσει το ποτάμι. Μετά από λίγα λεπτά, είχαν φτάσει και οι τρεις απέναντι. Ο γέρος χωρίς να χρονοτριβήσει, άφησε απαλά την κοπέλα στο έδαφος την χαιρέτησε και της ευχήθηκε καλό ταξίδι. Κάνοντας ένα νεύμα στον μαθητή του τού έδωσε να καταλάβει πως ήταν ώρα να πηγαίνουν. Οι δυο μοναχοί αφού είχαν περπατήσει για αρκετή ώρα αμίλητοι μέσα στο δάσος ο νεαρός γύρισε προς το Δάσκαλο του και τον ρώτησε με συννεφιασμένο βλέμμα στο πρόσωπο. "Μεγάλε Δάσκαλε, γιατί το έκανες αυτό;’’ Ο Δάσκαλος τον κοίταξε αμίλητος και συνέχισε να περπατά με αργό βήμα. "Εννοώ, πως μπόρεσες να παραβείς τον κανόνα και να πάρεις εκείνη την κοπέλα στα χέρια σου αφού ξέρεις πως απαγορεύεται;’’ Ο γέρο Σοφός τον κοίταξε με συμπάθεια και του αποκρίθηκε ‘’Η διαφορά είναι πως εγώ την κοπέλα την άφησα πίσω στο ποτάμι. Εσύ έπειτα από τόση ώρα συνεχίζεις να την κουβαλάς μέσα σου".

Για σκεφτείτε λοιπόν φίλοι μου, μήπως σας ταιριάζει η παραπάνω ιστορία; Μήπως κουβαλάτε και εσείς κάτι από το παρελθόν και αρνείστε να το αφήσετε;


Κατανόησα ότι  η δύναμη της σκέψης είναι το μυστικό στη δημιουργία της πραγματικότητάς σας, οι σκέψεις και οι λέξεις δημιουργούν την πραγματικότητά σας. Η Δύναμη της Σκέψης σας είναι απεριόριστη. Είναι αληθινή πηγή άπειρης δύναμης για την οποία τίποτα δεν είναι αδύνατο.  Οι σκέψεις σας είναι ζωντανές και δημιουργούν την δική σας πραγματικότητα!
Ανακάλυψα, επίσης, ότι το να αλλάξεις  μόνο την ψυχική σου κατάσταση και να συνεχίζεις να βάζεις τοξίνες στον εαυτό σου σωματικά μέσω της κακής διατροφής και της καθιστικής ζωής  δεν ωφελεί.

 

Τα περισσότερα που διδάσκει η μέθοδος είναι απλές συμβουλές που όλοι γνωρίζουμε. Το μυστικό και η  ιδιαιτερότητα  της  μεθόδου είναι ο τρόπος που μας κάνει να τα εφαρμόζουμε όλα αυτά τα οποία μέχρι τώρα γνωρίζαμε, αλλά ποτέ δεν εφαρμόσαμε, εξαιτίας  του λαθεμένου προγραμματισμού  της σκέψεως  μας,  των λέξεων και της συνήθειας.
Η επιτυχία της μεθόδου  πηγάζει μέσα από την απλότητα, την επιμονή και την ισχυρή θέληση!
Με βάση τα παραπάνω δημιούργησα μια μέθοδο που αποτελείται από “7” ενότητες που εξηγώ παρακάτω.
Μια μέθοδο που μας βοηθάει να νιώσουμε ότι είμαστε στην πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής μας, απαλλαγμένοι από τα σκουπίδια του παρελθόντος. Καλό μας ταξίδι λοιπόν… Σήμερα είναι η δική σου μέρα!

 

Η μέθοδος 7  και η κλινική ύπνωση δεν αντικαθιστούν τις συμβουλές -οδηγίες  ή την θεραπεία  του γιατρού σας ή του ειδικού υγείας .  Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας Ψυχικό ή  σωματικό πρέπει ν' απευθύνεστε στον γιατρό σας που είναι ο πλέον αρμόδιος για να σας δώσει  θεραπεία ή συμβουλές για την περίπτωση σας. Επιπλέον μην παίρνετε φάρμακα χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας και ούτε να τροποποιείτε τις θεραπείες που σας δίνει χωρίς να τον ενημερώνετε. Η  μέθοδος 7 δεν είναι θεραπεία αλλά  ένας εναλλακτικός τρόπος αυτό -βελτίωσης που βασίζετε σε τεχνικές χαλάρωσης, δεν χρησιμοποίει φάρμακα ή επεμβατικές τεχνικές παρά μόνο άπλες τεχνικές χαλάρωσης και καθοδηγούμενου οραματισμού με χρήση τεχνολογίας , ήχου και εικόνας.  Η μέθοδος  δεν μπορεί  να αντικαταστήσει την εξιδανικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία υγείας, σε κάθε πρόβλημα δρα βοηθητικά και εναλλακτικά και όχι ως κύρια θεραπεία